dissabte, 14 de febrer del 2009

Aquest vídeo ha estat suggerit per na Júlia Rodríguez de (1r BA). L'he vist i he pensat que és interessant i es poden fer bons comentaris.





4 comentaris:

  1. Júlia Rodriguez

    Originàriament, aquest video el varem veure amb Àngel Cortès el professor de Física i Química, en el trnscurs del video s'expliquen diverses cares i explicacions d'aquest món segons el punt de vista de l'al•lota que el presenta. Dramàticament, ens mostra d'allò que està fet el món.Podríem pensar que el món està fet per sentiment, emocions, pensaments, però no està fet d'allò més absurd que jo crec que l'home podria haver inventat:els doblers. Em resulta dificiñíssim creure que els meus fills i nets viuran a una bolla autodestructiva fonamentada amb uns pilars de gelatina anomenats cadena de producció. Dita cadena està connectada mitjançant una serie de flextes cada una més important que la anterior. Així com diu ella esteim intentant dur a terme un sistema lineal en un món que no ho és: realment no som màquines sinó organismes, i no uns relativament simples bacteris, ocupam la cñuspide de la cadena tròfica, som l'animal que ha aconseguit tenir més poder amb l'evolució.

    No tenc paraules per definir la gran bolla de neu que hem creat com planeta, sembla que els grans responsables dels governs, que es venen com la nostra salvació, no volen adonar-se que indudablement es fondrà quan augmenti la temperatura. Cada pic donen més facilitat, és clar més val tenir a un país content ara que no tenir un país culturitzat en un futur. És inaceptable que una corporació, una simple, egoísta i finita corporació de polítics amb fam de poder puguin fer malbé a tantes persones. Esteim bojos? Pensem realment que algú s'està jugant la vida per nosaltres allà adalt? La resposta és molt clara i també molt breu: qui pensi que si es que està a prop de ser un "gran polític".


    Pensam que som els reis de la creació, que cada pic sabem més, que cada pic ens podem comprar més coses, que cada pic esteim més a prop d'un coneixement del qual no tenim ni idea. Amb això vull dir que feim molts descobriment però realment no sabem el que descobrim: Einstein va ser un cèl•lebre científic que va fer molts descobriments físico-químics que varen ser utilitzats per la bomba atòmica. El pobre Eistein estava satisfet amb la seva obra, moralment era una persona realitzada, però fins i tot el seu descobriment es va veure violat al ser utilitzats per forces paramilitars amb el fi de destruir persones.


    I encara ens demanam per què la gent és superticiosa i per què existeixen els déus, jo realment deman: podriem seguir vivint soportant la immensa soledat de l’univers sense cap figura protectora?


    Després de tot aquest caramull de protestes tornaré al gruix d’aquest comentari: definitivament, és tan necessari viure per consumir i consumir per viure? Sovint tenc ganes de sortir al carrer i cridar tot el que pens però el sorollós silenci que sent m'esgarrufa i finalment agot el cap i dic: bé, tant se val, demà serà un altre dia...

    ResponElimina
  2. Crec que hem de partir de la base de que estam gobernats per persones que només es preocupen per ser elegides, prometen coses que mai compleixen i que no tots, però si una part important, una vegada han arribat al poder es corrompen . . . sense anar més lluny,el cas Andraitx.

    El video tracta un serie de temes diferents que estan relacionats, temes com : explotació laboral, contaminació, consumisme . .

    M' agradaria explicar aquestos temes des del meu punt de vista.
    Tothom coneixem la multinacional Nike.
    Qui no té unes nike ??
    Be,l'amo de Nike, Phil Knight, va establir 3 punts forts de producció per abastir el món: China, Vietnam i Indonesia, amés de fàbriques secundaries.

    contaminació : es veritat que hiha 1000 fàbriques que contaminen més que nike, pero contamina.Les fàbriques de Nike son a Asia, però pertany a gent estadounidens, idó , a qui li apuntam la contaminació ??? a Asia perqué les fàbriques son a Asia, o als Estats Units perque les accions pertanyen a Estats Units ???

    explotació : els trebajadors de Nike no cobren més d'un dólar al dia ,s'han d'encarregar de rentar els serveys i amés , si arriben tard els fan correr per fora de la fàbrica.Una investigació va rebelar que el 85 % del treballadors de Nike són dones menors de 23 anys i moltes d' elles es van queixar de que eren sotmeses sexualment pels seus superiors.

    condicions de feina inadequades: al video podem veure la quantitat de productes químics als quals les persones estan esposades.
    Al 1997, The New York Times, va publicar que unes dones que produïen una linea per Nike,estaven exposades a un producte químic tóxic, el touleno, però això no va sorprendre a ningú, el que va sorprendre a tothom varen ser les qüantitas a les quals estaven exposades les dones, eren " 117 " vegades superiors a les aceptables . . .

    En que cap cap ??

    Obsolencia planificada: actualment, al món del futbol, basicament els equips estan equipats per Nike i Adidas. Nike vesteix a equis com : F.C.Barcelona, Manchester United, Arsenal,Atlético de Madrid,Arsenal,Oporto . . .
    Cada any, els equips de futbol,renoven el seu equipament, la camiseta de jugar partits, els chandals . . .
    Avui, una camiseta de futbol per exemple del barça costa entre 60 i 70 euros, i un chandal no baia dels 110 euros. Doblers que hem de tornar a pagar l'hay que be si bolem tenis l'últim.

    consumisme: a l'actualitat, nike treu cada día unes sabatilles noves al mercat, ja siguin de futbol, basquet o sabatilles per . . . anar al cole. Els encarregats de promocionar aquestes sabatilles són els deportistes d'elite, Ronaldinho, Sharapoba, Rafa Nadal, R.Federer, Tiger Woods . . . un dels primers deportistes d'élite que va promocionar aixó va ser Michael Jordan, que cada partit estrenava sabatilles nobes.


    Concluint, de que serveix l'ONU si existeix el dret a veto ??

    De que serveix que algú controli quant contamina Estats Units si després les multinacionals paguen sancions que en comparació amb els seus benefisis són un mal acudit ?? o directamentent falsifiquen resultats com ho feia Bush . . .

    la meva opinió és que la Terra fa molt que ha escoltat el seu judici, i era que estava condemnada pel home a desapareixer.



    Nico Sosa 1Batxiller B

    ResponElimina
  3. El video aporta muchas ideas interesantes y discutibles , de las cuales me gustaria destacar algunas como la idea del consumismo , y la publicidad ; la base y alimentación del consumismo.
    Consumir está bien, porque es la base de nuestros sistemas de economia . Pero, consumir desmedidamente, no tanto. Según Wikipedia, "el consumismo es un término que se utiliza para describir los efectos de igualar la felicidad personal a la compra de bienes y servicios o al consumo en general."
    Y quien es el causante de este consumismo ? Pues la publicidad mediante los medios de comunicación . La publicidad afecta a toda la sociedad , e impone principios erroneos en nuestra cultura . La publicidad y el consumismo lleva a esa necesidad que tienen algunos de cambiar constantemente sus teléfonos móviles, por miedo a perder status social, a ser menos que sus pares. Es lo que obliga a miles de personas a hacer filas frente a las tiendas para comprar, por ejemplo, un iPhone. Es ese enceguecimiento, esa compulsión, que nos obliga a comprar algo antes de preguntarnos si realmente lo necesitamos.
    Estamos siendo poco racionales y nos estamos dejando manipular por las grandes empresas para que gastemos dinero en cosas inutiles. No estamos siendo consciente de las consecuencias que tienen el exceso de consumo , y ahi es donde esta el problema . El consumismo nos afecta de tal manera que ya pasa a ser un problema psicologico de las personas , y eso se debe cambiar
    Pero, entonces, ¿cómo es posible que esto suceda? ¿No somos seres pensantes, acaso? Y hay que decirlo, aunque a muchos les pueda resultar ofensivo, está comprobado que una de las causas primarias del consumismo es la baja autoestima. Según un estudio de la Universidad de Chicago, hay evidencia que señala una relación entre la baja autoestima y el materialismo. Pero, lo que es más importante e interesante, también hay evidencia que el consumismo y el materialismo son causantes de baja autoestima. Una paradoja perfecta
    -ljk: Tú tienes baja autoestima. Te compras el último y más caro gadget del mercado, y te sientes bien contigo mismo. Pero, pronto descubres (al menos inconcientemente), que mides tu valor en relación a las cosas que tienes, y no por lo que eres. Eso te genera más baja autoestima y compras otra cosa. Y así, en un círculo vicioso. El mismo estudio, asegura que a medida que la autoestima se incrementa (por la realización personal, y no por consumir), el materialismo (y, por lo tanto, el consumismo) decrece
    En conclusión , el consumismo es un tema que nos afecta mucho en la actualidad ,el cual está dominado por la publicidad. Si queremos detener este fenómeno debemos detener también la publicidad que atrofia la mente de las personas , antes de que sea muy tarde .

    * En relación a este tema me gustaria destacar un video que me llamó la atención . Se trata mas de la publicidad que del consumismo :
    http://www.youtube.com/watch?v=kFYINsuWTVg

    Martina Miraballes 1rBachiller B

    ResponElimina
  4. El video aporta muchas ideas interesantes y discutibles , de las cuales me gustaria destacar algunas como la idea del consumismo , y la publicidad ; la base y alimentación del consumismo.
    Consumir está bien, porque es la base de nuestros sistemas de economia . Pero, consumir desmedidamente, no tanto. Según Wikipedia, "el consumismo es un término que se utiliza para describir los efectos de igualar la felicidad personal a la compra de bienes y servicios o al consumo en general."
    Y quien es el causante de este consumismo ? Pues la publicidad mediante los medios de comunicación . La publicidad afecta a toda la sociedad , e impone principios erroneos en nuestra cultura . La publicidad y el consumismo lleva a esa necesidad que tienen algunos de cambiar constantemente sus teléfonos móviles, por miedo a perder status social, a ser menos que sus pares. Es lo que obliga a miles de personas a hacer filas frente a las tiendas para comprar, por ejemplo, un iPhone. Es ese enceguecimiento, esa compulsión, que nos obliga a comprar algo antes de preguntarnos si realmente lo necesitamos.
    Estamos siendo poco racionales y nos estamos dejando manipular por las grandes empresas para que gastemos dinero en cosas inutiles. No estamos siendo consciente de las consecuencias que tienen el exceso de consumo , y ahi es donde esta el problema . El consumismo nos afecta de tal manera que ya pasa a ser un problema psicologico de las personas , y eso se debe cambiar
    Pero, entonces, ¿cómo es posible que esto suceda? ¿No somos seres pensantes, acaso? Y hay que decirlo, aunque a muchos les pueda resultar ofensivo, está comprobado que una de las causas primarias del consumismo es la baja autoestima. Según un estudio de la Universidad de Chicago, hay evidencia que señala una relación entre la baja autoestima y el materialismo. Pero, lo que es más importante e interesante, también hay evidencia que el consumismo y el materialismo son causantes de baja autoestima. Una paradoja perfecta
    -ljk: Tú tienes baja autoestima. Te compras el último y más caro gadget del mercado, y te sientes bien contigo mismo. Pero, pronto descubres (al menos inconcientemente), que mides tu valor en relación a las cosas que tienes, y no por lo que eres. Eso te genera más baja autoestima y compras otra cosa. Y así, en un círculo vicioso. El mismo estudio, asegura que a medida que la autoestima se incrementa (por la realización personal, y no por consumir), el materialismo (y, por lo tanto, el consumismo) decrece
    En conclusión , el consumismo es un tema que nos afecta mucho en la actualidad ,el cual está dominado por la publicidad. Si queremos detener este fenómeno debemos detener también la publicidad que atrofia la mente de las personas , antes de que sea muy tarde .

    * En relación a este tema me gustaria destacar un video que me llamó la atención . Se trata mas de la publicidad que del consumismo :
    http://www.youtube.com/watch?v=kFYINsuWTVg

    Martina Miraballes 1rBachiller B

    ResponElimina